Pros mě o živou víru

25. 8. 2016 11:12
Rubrika: Nezařazené

Víra je dar, který nikdy neodmítám tomu, kdo mě o něj vytrvale žádá...

Určitě Tě vyslyším, ale pros naléhavěji. Ať tvá důvěra svědčí o tvé lásce.

Nemáš dost víry, abys uvěřil, že Tě mohu vyslyšet, že velice pozorně sleduji tvé tužby. Nemáš dost víry k tomu, abys vytrval a nepolevoval při první překážce, abys nepodléhal únavě, když se Ti zdá, že mlčím - je to proto, abych tvou víru zkoušel a aby tvá zásluha byla o to větší. Nemáš dost víry, abys za mnou čas od času přišel a strávil u mě hodinku. Možná pociťuješ trochu jako ponížení to, že si Tě nevšímám; a co Ty? Neopouštíš mě až příliš často? Nemáš dost víry, aby ses vzdal nicotných neužitečných choutek, přestože by ses svou obětavostí mohl zasloužit o rozhojnění milostí pro duše.

Jsem rád, že se mě snažíš poznávat, vnímat mě v bratřích, v přírodě, ve větších či menších událostech. To všechno je milost a v ní jsem přítomen.

Jsem tak osamělý, tolik lidí si mě nevšímá, i když jsem jim tolik dal a jsem připraven tolik odpouštět! Velmi si vás, lidí, vážím. Nechci nic uspěchat. Proto jsem trpělivý a přitom pozorný a citlivý na sebemenší znamení lásky a pozornosti.

Otevři srdce dokořán pro širý svět. Cožpak nevíš, že je mám čím naplnit?

 

Myšlenky z knihy: Když Pán promlouvá k srdci (Gaston Courtois)

Zobrazeno 429×

Komentáře

TetaAni

Už léta si v této knížce ráda občas něco přečtu. Také od stejného autora kniha Důvěrně s Ježíšem - to jsou stále živá slova...

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Nuvio